VODIČ ZA ODLUKU KOJU DEKICU ODABRATI ZA SVOJE DIJETE?

VODIČ ZA ODLUKU KOJU DEKICU ODABRATI ZA SVOJE DIJETE?

Trudni ste i to vam je prva trudnoća?! Osim što je prva trudnoća najuzbudljivija iz jednostavnog razloga jer je prva, ona je i nešto sasvim novo za vas - uskoro ćete postati majka i odgovornost više nećete imati samo za vlastito zdravlje nego postajete odgovorna osoba za prekrasno malo biće.     

Nadalje, popis stvari i savjeta za dolazak bebe na svijet postaje prevelik te jako teško donosite odluke što je zapravo musthave za vašu bebicu. U prvoj kupovini, uvijek se najprije kupuju dekice za bebe. No, koju dekicu izabrati u moru različitih dekica?! Koju dimenziju?! Mamino ima velik izbor dekica, no teško vam je odlučiti koja je zapravo vama potrebna kao prva dekica.

Kako ne biste pogriješili kod odabira, važno je znati odgovore na sljedeća pitanja:

  1. U koje godišnje doba se rađa Vaše dijete?
  2. Planirate li dekicu koristiti samo u kući u krevetiću ili biste ju nosili sa sobom i u šetnje?
  3. Jeste li praktičniji tip pa biste voljeli neutralniju dekicu koju će moći koristiti i braco ili seka kada dođe do proširivanja obitelji ili vam to nije bitno?
  4. Koja je temperatura prostorije u kojoj bi beba bila pokrivena dekicom?

Godišnje doba u kojem je vaše dijete rođeno, izrazito je važan podatak prilikom donošenja odluke o kupovini dekice. U Mamino kolekciji postoje prozračni pokrivači od muslina namijenjeni bebama koje se rađaju u ljetnim mjesecima kao tople zimske dekice postavljene antialergijskim vatelinom za bebe rođenje u zimskim mjesecima. Naravno, tu su i dekice za prijelazne mjesece kao što su proljeće i jesen. Ako je Vaše dijete rođeno u zimskim mjesecima, onda su za Vaš odabir najbolje dekice u kombinaciji muslina i runa ili dekice u kombinaciji vafla i runa. Dok su za bebe rođene u proljeće i jesen idealne vafel dekice koje mogu biti sa volanima ili bez volana.

Za novorođenče, svakako odabirete dekicu/prekrivač u najmanjim dimenzijama te kako beba raste birate dekice većih dimenzija.

Vjerujem da ste primijetili kako se mame oko vas razlikuju po tome biraju li rozi i plavi uzorak za proizvode za svoje bebe ili se pak odlučuju za one neutralnije. Mame koja biraju neutralne uzorke najčešće to rade iz praktičnih razloga jer žele da iste proizvode koriste i za ostalu djecu. I jedna i druga odluka nije pogrešna, ona je vaša i stoga tu odluku donosite kako vi smatrate da je najbolje, ne kako drugi misle. Tada ćete biti najsretniji. Vjerujete.

Posljednje pitanje, koje je po nama možda i najvažnije jest pitanje temperature u vašoj kući/stanu. Dobra temperatura za djecu, kažu stručnjaci da je između 16 i 20 stupnjeva, a idealna je 18 Celzijevih stupnjeva. Ono što je važno, po našem mišljenju, jest pratiti vaše dijete. Ukoliko se dijete znoji, onda ga nije potrebno utopljavati predebelom dekicom, ukoliko se ne znoji, deblja dekica u hladnijim mjesecima svakako je najbolji izbor. I ova odluka je na vama. Ono što je najvažnije je da bebi mora biti toplo. One leže cijelo vrijeme i ne kreću se kao odrasle osobe pa tako da njima ne može biti kao nama. Oni moraju biti kvalitetno utopljeni, ali ne do mjere da se znoje. Pratite vašu bebu i sigurni smo da ćete najbolje odlučiti.

Mamino misija je stvarati kvalitetne proizvode koji će se koristiti generacijama unutar obitelji. Vaša misija neka bude biti dobar roditelj koji će znati prepoznati želje vlastitog djeteta i udovoljiti njegovim potrebama.

Vaša mama Ivana

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.